Hoppa till sidans innehåll

Ali Alian tar historiskt silver på Grandprix-seriens första deltävling

05 JUN 2022 16:42
I helgen avgjordes World Taekwondos första deltävling i Grandprix serien. Från svensk taekwondo deltog Ali Alian för Borås Taekwondocenter som kammade hem en historisk silvermedalj och välförtjänta rankingpoäng.
  • Uppdaterad: 05 JUN 2022 16:42

Svensk taekwondo fortsätter skörda internationella framgånger inom både WT och ITF som vi gladeligen uppmärksammar. Det bådar gott för den gemensamma elitutvecklingen inom Taekwondorörelsen, efter pandemin och för att få fler att vilja tävla i Taekwondo med internationella profiler som ambassadörer. 

Nu senast var det Ali Alian från Borås Taekwondocenter som tillsammans med coach Finn Frederiksen som deltog på WT Grandprix-seriens första deltävling i Rom, Italien. En tävlingsserie dit enbart topprankade utövare från hela världen bjuds in för att göra upp prispengar och värdefulla rankingpoäng för direktuttagning till de kommande olympiska spelen. Deltagandet gjordes med bravur när Ali lyckades ta sig hela vägen till final. 

Stort grattis Ali Alian, coach och hemmaförening till silver-medaljen

- "Är väldigt glad över min prestation, den svåra vägen till Grand prix och tuffa motståndet där gör värdet av medaljen mycket mer än ett silver för mig", säger Ali Alian till förbundet och fortsätter med "Jag är stolt över att representera Sverige och skriva historia för svensk taekwondo, jag hoppas kunna inspirera och motivera våra unga talanger så att fler svenskar kommer in i gp."

Ali Alian tar Sveriges första medalj på den manliga sidan. Tidigare har svensk taekwondo haft spelarna Elin Johansson och Nikita Glasnovic som medaljtagare vid Grandprix-serien. 

Skribent: Sammi Kaidi
E-post: This is a mailto link

imagedtvsn.png

Svenska Taekwondounionen

Svenska ITF Förbundet

Riksidrottsförbundet

Svenska Taekwondoförbundet är en del av svensk idrott.

SISU Idrottsutbildarna

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.

Tillsammans för fler i rörelse

Vaccinera klubben

World Taekwondo

International Taekwon-Do Federation

Hitta oss på sociala medier
.
Svenska Taekwondoförbundet Facebook...Svenska Taekwondoförbundet Instagram

Postadress:
Svenska Taekwondoförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996514
E-post: kansli@swetaekwondo....