Hoppa till sidans innehåll

Avsiktsförklaring är nu ute för undertecknande

28 JUL 2021 15:32
Riksidrottsförbundet villkorar sitt stöd till Svensk Taekwondo genom att samtliga parter inom grenförbundsorganisationen ska underteckna en gemensam avsiktsförklaring. Nu har förklaringen skickats ut för undertecknande.
  • Uppdaterad: 28 JUL 2021 15:32

Under 2020 så genomförde Svensk Taekwondo omfattande struktur- och regelförändringar för att komma till att arbeta och fungera i linje med idrottsrörelsens värdegrund. Det granskades sedan av en oberoende utredare där de kom fram till att svensk taekwondo gjort en förflyttning under 2020 och att det därmed inte finns skäl till att föreslå en uteslutning av Taekwondoförbundet ur RF vid riksidrottsmötet 28-30 maj 2021.

Utredningen noterade även att det fanns ett antal områden som fortfarande inte var åtgärdade eller där det hade uppstått nya behov av att se över. Dessa delar har RF sammanfattat till en åtgärdsplan som berör förbundet och de båda grenförbunden; STU och SIF.

För att få ta del av RF:s stöd med att genomföra åtgärdsplanen och återfå organisationsstödet på ca 3 milj kronor, som vi går miste om per år, så behöver följande uppfyllas:

Taekwondoförbundet och dess båda grenförbund ska aktivt visa att de vill genomföra ett utvecklingsarbete i enlighet med åtgärdsplanen och ta del av det stöd RF erbjuder. Viljan ska synliggöras i form av styrelsebeslut i förbundet och de båda grenförbunden och nedtecknas i en avsiktsförklaring som beskriver:


- viljan att arbeta tillsammans i enlighet med åtgärdsplanen och i det ta emot RF:s stöd, och
- viljan att verka som ett gemensamt förbund på lång sikt.
(Utdrag ur mail från RF till förbundet och GF)

Förbundsstyrelsen hade den 2 juli dialog om processen framåt där representanter för de båda grenförbunden närvarade. Under dialogen noterades ett antal principer som kan läsas om här: https://drive.google.com/file/d/1vjtu2ApXxOdfEj6nAa_4gXSaF_9chd41/view?usp=sharing

Eftersom deadline för eventuell dialogträff den 27 juli passerat (planerades in ifall om något grenförbund önskade föra ytterligare dialog om innehållet i avsiktsförklaringen) så har avsiktsförklaringen nu skickats ut till respektive ordförande för undertecknande innan den 1 aug.

Vi ser framemot att bryta en era av personintressen före sakfrågor, tyckandekultur och antidemokrati när vi nu gemensamt tar emot RF stöd framåt för Svensk Taekwondo.

Vi håller er uppdaterade om processen.

Skribent: Sammi Kaidi
E-post: This is a mailto link

imagedtvsn.png

Svenska Taekwondounionen

Svenska ITF Förbundet

Riksidrottsförbundet

Svenska Taekwondoförbundet är en del av svensk idrott.

SISU Idrottsutbildarna

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.

Tillsammans för fler i rörelse

Vaccinera klubben

World Taekwondo

International Taekwon-Do Federation

Hitta oss på sociala medier
.
Svenska Taekwondoförbundet Facebook...Svenska Taekwondoförbundet Instagram

Postadress:
Svenska Taekwondoförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996514
E-post: kansli@swetaekwondo....