Hoppa till sidans innehåll

Avsiktsförklaring gör att vi kan ta nästa steg för Svensk Taekwondo - med stöd från Riksidrottsförbundet

04 JUL 2021 14:42
Svensk Taekwondo har stått inför vår största utmaning någonsin. Förra året drogs organisationsstödet in och vårt medlemskap i RF har varit hotat. Nu inleds nästa steg i förändringsarbetet med stöd från RF. Till det behöver leden slutas.
  • Skapad: 04 JUL 2021 14:42

Det är de gemensamma sakfrågorna vi ska hantera i Svenska Taekwondoförbundet. Sådant som inte kräver en WT eller ITF dräkt för att utföra eller som inte kräver grenspecifik kunskap och kompetens. Det är också dessa frågor som inte är helt tydliga, dvs. när ska det uteslutande hanteras av Förbundet, när behöver det göras i samråd med GF eller när behöver respektive GF själva hantera frågan och då utifrån vilket handlingsutrymme eller mandat? 

Den oberoende utredningen av PWC slår fast detta och Riksidrottsförbundet har tagit fram en åtgärdsplan för att stödja svensk taekwondo att komma till rätta med det. 

Dessutom finns det ett antal andra områden som RF föreslår i sin åtgärdsplan. En åtgärdsplan som inte bara riktar sig till Svenska Taekwondoförbundet, utan också till de båda grenförbunden med direkta insatser till respektive organisation. För att RF ska kunna aktivera sitt stöd till oss och grenförbunden, så behöver en avsiktsförklaring komma på plats, undertecknad av STF, STU och SIF gemensamt. 

Ur RF:s mail till förbundet gällande avsiktsförklaring: 

Taekwondoförbundet och dess båda grenförbund ska aktivt visa att de vill genomföra ett utvecklingsarbete i enlighet med åtgärdsplanen och ta del av det stöd RF erbjuder. Viljan ska synliggöras i form av styrelsebeslut i förbundet och de båda grenförbunden och nedtecknas i en avsiktsförklaring som beskriver:
- viljan att arbeta tillsammans i enlighet med åtgärdsplanen och i det ta emot RF:s stöd, och
- viljan att verka som ett gemensamt förbund på lång sikt.

I fredags (2/7) hade förbundsstyrelsen och representanter från de båda grenförbunden en inledande dialog gällande avsiktsförklaringen. Tillsammans enades vi om några viktiga aspekter och processen framåt. Det handlar om att avsiktsförklaringen ska undertecknas senast 1 aug, men att utrymme finns för att diskutera det närmare och att avsiktsförklaringen bygger på minsta gemensamma nämnare, dvs. RF:s villkor för avsiktsförklaringen, enligt utdrag. 

Vi har alla (STF, STU och SIF) uttryckt till RF vid dialogen den 28 april om åtgärdsplanen att vi vill ta emot RF stöd. Nu ska vi få ned den viljan på papper och ställa oss bakom villkoren från RF. Förbundsstyrelsen förhoppning är att samtliga parter gemensamt går in i detta med lärdom från historien och ett öppet förhållningssätt till framtiden. 

Vi har en otrolig kraft och potential i svensk taekwondo. 

Med vänliga hälsningar, 

Sammi Kaidi
Förbundsordförande

Dokument till texten: 

RF:s åtgärdsplan

Vår analys av åtgärdsplanen

Skribent: Sammi Kaidi
E-post: This is a mailto link

imagedtvsn.png

Svenska Taekwondounionen

Svenska ITF Förbundet

Riksidrottsförbundet

Svenska Taekwondoförbundet är en del av svensk idrott.

SISU Idrottsutbildarna

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.

Tillsammans för fler i rörelse

Vaccinera klubben

World Taekwondo

International Taekwon-Do Federation

Hitta oss på sociala medier
.
Svenska Taekwondoförbundet Facebook...Svenska Taekwondoförbundet Instagram

Postadress:
Svenska Taekwondoförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996514
E-post: kansli@swetaekwondo....