Hoppa till sidans innehåll

Förbundet inleder nästa fas för att få ekonomin i balans

08 MAR 2021 12:00
Riksidrottsstyrelsens besked att fortsatt hålla inne organisationsstöden till Svensk Taekwondo har gjort att förbundsstyrelsen behöver se över de fasta kostnaderna. Nu inleds nästa fas i detta och generalsekreterarrollen sägs upp.
  • Skapad: 08 MAR 2021 12:00

Det var i samband med den senaste dialogen med RF i december som de meddelade att Riksidrottsstyrelsen (RS) förväntas fatta beslut i januari om fortsatt indragna organisationsstöd. Förbundsstyrelsen har till RS meddelat att ekonomin för 2021 är tuff och att det inom kort behöver komma en lösning som gör att förbundet inte avvecklas helt. Läs brevet här till RS.

Ekonomin till specialidrottsförbunden har sedan 2020 delats upp i tre stödområden där organisationsstödet framförallt är för att organisationen finns och för att upprätthålla demokratin. Det har även varit inom ramen för det som förbundet kunnat bekosta för personal och kansli.

När beslutet kom i januari med att organisationsstödet stryps för 2021, så verkställde förbundsstyrelsen uppsägning av kontors- och ekonomitjänster på Idrottens Hus. Det är två områden med fasta kostnader som styrelsen anser kan ersättas med digitala arbetssätt och nya system för ärendehantering samt ekonomi.

Nästa fas i detta inleds nu. Den 25 februari har förbundet och fackförbundet Unionen nått en överenskommelse gällande uppsägning av generalsekreteraren. Uppsägningen går i verkställighet från den 1 mars och Generalsekreteraren kommer arbetsbefrias under perioden för uppsägningstiden från den 1 april.

-Det är ett tufft beslut och i synnerhet att behöva rusta ned de personella resurserna i förbundet. Vi har haft en bra dialog, styrelsen och Generalsekreteraren, under processen och kommer verka för att det framåt blir så bra som möjligt för alla parter under rådande omständigheter, säger förbundsordförande Sammi Kaidi.

Uppsägningen av generalsekreterarrollen handlar om arbetsbrist på grund av ekonomin i förbundet. Förbundet kommer återkomma med hur upplägg för service mot medlemmarna framåt kommer se ut.

-Det är väldigt tråkigt att det behöver gå så här långt, men ett måste för att inte Förbundet ska hamna i obestånd där styrelsen kan hamna i personliga problem. Det blir en tuff tid framåt för Förbundet där delar av styrelsen kommer få ta ett större ansvar än tidigare men jag tror att det kommer ordna sig. Förbundet kommer hitta nya sätt att jobba med och med den kompetens som för tillfället finns i Förbundet kommer de att lyckas, även med mindre pengar, säger Generalsekreteraren Arto Alahäivälä.

Skribent: Sammi Kaidi
E-post: This is a mailto link

imagedtvsn.png

Svenska Taekwondounionen

Svenska ITF Förbundet

Riksidrottsförbundet

Svenska Taekwondoförbundet är en del av svensk idrott.

SISU Idrottsutbildarna

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.

Tillsammans för fler i rörelse

Vaccinera klubben

World Taekwondo

International Taekwon-Do Federation

Hitta oss på sociala medier
.
Svenska Taekwondoförbundet Facebook...Svenska Taekwondoförbundet Instagram

Postadress:
Svenska Taekwondoförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996514
E-post: kansli@swetaekwondo....