Hoppa till sidans innehåll

Förbundet lämnar idén om en gemensam avsiktsförklaring med STU - vägen framåt ligger hos WT Taekwondo och våra medlemsföreningar

19 AUG 2021 22:11
Svenska Taekwondounionen har den 16 aug tydlig aviserat på sin hemsida dess inställning till en gemensam avsiktsförklaring. Tyvärr konstaterar vi att det inte finns en gemensam grund att utgå ifrån.
  • Uppdaterad: 19 AUG 2021 22:11

Idag har förbundets verkställande utskott meddelat styrelsen för Svenska Taekwondounionen att dialogen den 22 sept, på vårt initiativ, kommer ställas in. Vi kommer gå vidare med andra demokratiska sätt för att uppfylla RF:s krav på Svensk Taekwondo. Läs vårt mail här.

Förbundets ordförandeutskottet har dessutom haft ett inledande sammanträde ikväll gällande aktivering av en krisledning. Ordförandeutskottet har mandat att tillsätta en krisledning enligt förbundets krishanteringsplan. En avsiktsförklaring som inte undertecknas av förbundet och de båda grenförbunden innebär en faktisk kris för Svensk Taekwondo där vi riskerar att uteslutas år 2023. Läs tidigare nyhet om det här. 

Ordförandeutskottet har kommit fram till följande: 

En krisledning kommer tillsättas 25 aug

Förbundets ordförandeutskott kommer fatta beslut om tillsättande av en krisledning onsdag den 25 aug. Krisledningens uppgift kommer vara att föra samtal med samtliga WT föreningar om en väg framåt och vilka huvudfrågor som behöver lösas så RF kan stödja Svensk Taekwondo. Ordförandeutskottet är eniga om att krisledningen enbart ska bestå av WT representanter. Fyll i en intresseanmälan här så kontaktar någon dig med mer information om det önskas: https://forms.gle/y3CWkpwrPJn2cV6S8 (senast tisdag 24 aug kl 18:00)

Svensk WT Taekwondo bjuds in till dialog i Linköping

Krisledningen kommer kunna fånga upp WT ledares tankar kring vilka behov Svensk WT Taekwondo står inför för att ta emot RF stöd i linje med det. En sådan träff kommer hållas i hybridform med enbart WT ledare på Svenska Cupen 1 i Linköping eller via Google meets. Anmäl dig till träffen här: https://forms.gle/cPTFQ7V5kqxD3wR6A 

Medlemsdialog kommer hållas för samtliga medlemmar

Förbundet kommer inleda höstens medlemsdialoger nu. Dialogerna kommer hållas på Google meets och ingen föranmälan krävs. Kommande medlemsdialogerna kommer framförallt handla om avsiktsförklaringen och vilka stöd förbundet erbjuder för återstart av svensk taekwondo. 

Kommande möte hos ordförandeutskottet kommer handla om att tillsätta en krisledning, besluta om krisledningens mandat och vägen framåt för att underteckna en avsiktsförklaring till RF. 

Skribent: Sammi Kaidi
E-post: This is a mailto link

Svenska Taekwondounionen

Svenska ITF Förbundet

Riksidrottsförbundet

Svenska Taekwondoförbundet är en del av svensk idrott.

SISU Idrottsutbildarna

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.

Tillsammans för fler i rörelse

Vaccinera klubben

World Taekwondo

International Taekwon-Do Federation

Hitta oss på sociala medier
.
Svenska Taekwondoförbundet Facebook...Svenska Taekwondoförbundet Instagram

Postadress:
Svenska Taekwondoförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996514
E-post: kansli@swetaekwondo....