Hoppa till sidans innehåll

Förbundsstämman försenas - Vägled förbundsstyrelsen innan 7 april kl 12:00

01 APR 2022 15:57
Förbundsstyrelsen är förpliktigad att informera våra medlemsföreningar om att kallelse till förbundsstämman kommer försenas, varvid förbundets stadgar inte kommer uppfyllas.
  • Uppdaterad: 01 APR 2022 15:57

Enligt förbundets stadgar 3 kap. 1§ pkt 1.1 så framgår det att förbundsstämman ska genomföras innan utgången av april-månad. I samma paragraf pkt. 1.2 anges att kallelse ska utfärdas senast 30 dgr före mötet, vilket är senast idag. 

Förbundsstyrelsen är förpliktigad att informera våra medlemsföreningar om att kallelse till förbundsstämman kommer försenas, varvid förbundets stadgar i avseende att förbundsstämman ska genomföras innan utgången av april-månad, inte kommer uppfyllas. 

Bakgrunden till det handlar om att grenförbunden, enligt förbundets stadgar 2 kap. 3§ pkt. 3.7, ska hålla sina årsmöten innan förbundsstämman vilket de planerat till helgen den 23-24 april och att det tätt därefter ligger ett antal tävlingar och arrangemang för både WT och ITF. Förbundsstyrelsen är angelägen om att så många som möjligt ska kunna delta på förbundsstämman 2022 och att den inte krockar med evenemang som ställts in på grund av pandemin eller som bidrar till återstarten av svensk taekwondo. 

Förbundsstyrelsens målsättning är att kunna presentera förslag till förbundsstämman som gör att vi kan begära en omprövning hos Riksidrottsstyrelsen, dagen efter förbundsstämman och om beslut fattats i linje med förslagen, för att få tillbaka de statliga stöden till svensk taekwondo. Förslag som förankrats hos medlemmarna innan. 

Kalendern framåt ser ut enligt följande: 

23/4 - Årsmöte för SIF
24/4 - Årsmöte för STU
29/4-1/5 - WT Swedish Open, Stockholm
29/4-1/5 - ITF Europeiska Mästerskapen 
30/4 - ITF Nationell barnledarutbildning
7-8/5 - WT Trollhättan Open och Challengers
14-15/5 - ITF Svenska Mästerskapen och allsvensk barntävling
20-22/5 - WT Lomma Cup
27-29/5 - Kristi himmelsfärds helg innebär långledighet för vissa och avslut av aktiviteter på klubbar
3-5/6 - ITF Nationell Instruktörsutbildning
6/6 - ITF Riksgradering

Förbundsstyrelsen står inför beslut om två scenarion: 

Scenario 1 - Ordinarie förbundsstämma i maj och extra förbundsstämma i juni-månad
Förbundsstämma hålls söndag den 8 maj nära Trollhättan och en eventuell extra förbundsstämma hålls i juni-månad beroende på om förbundsstyrelsen hinner presentera "en väg framåt" för medlemmarna, i linje med RF:s direktiv till förbundet, till den 8 maj eller inte. 

Scenario 2 - Enbart ordinarie förbundsstämma
Förbundsstämma hålls söndag den 12 juni och då ska ingen extra förbundsstämma behöva kallas till. Förslag till en förbundsstämma den 12 juni, i linje med RF:s direktiv till förbundet, ska förbundsstyrelsen kunna leverera till medlemmarna i god tid innan utan att extra förbundsstämma ska behövas. 

Scenario 0 - finns som neturalt svarsalternativ i formuläret

——

Vi bjuder därför in medlemsföreningar till en vägledande undersökning som mailats ut till samtliga via idrottonline. Har du inte fått ta del av mailet, skicka ett mail till This is a mailto link så skickar vi informationen vidare till er. 

I länken så kan du som föreningsrepresentant vägleda oss i hur du tycker förbundsstyrelsen bör agera. Det handlar dels om de två scenarion och dels vilken närmsta helg som eventuellt ska gälla för scenario 2. Scenario 0 finns även som neutralt svarsalternativ i formuläret. 

Vi önskar få er vägledning i frågan senast den 7 april kl 12:00 via utskickat formulär. 

Underlaget i formuläret kommer ligga till grund för styrelsens beslut om kallelse och skickas med som underlag för behandling av ”mötets behöriga utlysande” vid förbundsstämman 2022. 

Skribent: Sammi Kaidi
E-post: This is a mailto link

imagedtvsn.png

Svenska Taekwondounionen

Svenska ITF Förbundet

Riksidrottsförbundet

Svenska Taekwondoförbundet är en del av svensk idrott.

SISU Idrottsutbildarna

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.

Tillsammans för fler i rörelse

Vaccinera klubben

World Taekwondo

International Taekwon-Do Federation

Hitta oss på sociala medier
.
Svenska Taekwondoförbundet Facebook...Svenska Taekwondoförbundet Instagram

Postadress:
Svenska Taekwondoförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996514
E-post: kansli@swetaekwondo....