Hoppa till sidans innehåll

Kallelse till extra förbundsstämma 17 okt 2021

30 SEP 2021 03:01
Vi befinner oss fortsatt i en utmanande tid för svensk taekwondo och behöver medlemmarnas vägledning i arbetet framåt. Ska vi ta emot stöd från RF? Hur ska vi hantera ansökan av nytt WT förbund?
  • Uppdaterad: 30 SEP 2021 03:01

Kära medlemsförening, 

Vi befinner oss fortsatt i en utmanande tid för svensk taekwondo. Det handlar om att ta det sista steget framåt för att arbeta och fungera i linje med idrottsrörelsens värdegrund, återfå organisationsstödet från Riksidrottsförbundet och fortsätta förändringsarbetet i egen takt enligt agenda 2024. 

För alternativet är värre och tydligt från Riksidrottsstyrelsen. Gör vi inte detta kommer vi bli föremål för uteslutning på riksidrottsmötet 2023 eller tidigare. 

Förbundsstyrelsen är fast beslutsam om att mandat eller befogenheter som förbundsstämman inte gett styrelsen, ska avgöras av medlemmarna. Det handlar exempelvis om hur förbundsstyrelsen ska hantera ansökan av nytt grenförbund, om svensk taekwondo vill att förbundsstyrelsen ska ta emot stöd från Riksidrottsförbundet och upphävningen av tvångsäktenskapet mellan förbundet och grenförbunden enligt stadgar. 

Förutom det så har förbundsstyrelsen påbörjat arbetet med RF:s åtgärdsplan och i detta kommit framåt i vissa frågor som medlemmarna behöver ta ställning till. 

I våras sa vi att extra förbundsstämman förhoppningsvis skulle vara den sista innan ordinarie förbundsstämma 2022. Dessvärre blev inte fallet så och vi kan än en gång konstatera att vi lever i en förändringsresa som förbundsstyrelsen på förhand inte kan förutspå.

Styrelsen är fast besluten om att få organisationen att fungera, att vi ska arbeta och fungera i linje med idrottsrörelsens värdegrund samt att vi aldrig någonsin ska bli föremål för uteslutning ur Riksidrottsförbundet. För det behöver vi medlemmarnas vägledning. 

Extra förbundsstämman 17 okt 2021 kommer bestå av en del förbundsstämma och en del demokratiutbildning av RF utbildare. Dessutom kommer vi ha information om hur du underlättar föreningsadministration, ökar intäkterna till föreningen, ansöker om projektstöd IF och kan vara en del av Förbundets återstart satsning på 4,2 milj kronor.

Väl mött på extra förbundsstämman 17 okt 2021 kl 10:00-15:00. 


Å styrelsens vägnar, 

Sammi Kaidi
Förbundsordförande

Kallelse och föredragningslista publiceras under menyordningen: Förbundet - Förbundsstämma - Förbundsstämma 2021

Skribent: Sammi Kaidi
E-post: This is a mailto link

imagedtvsn.png

Svenska Taekwondounionen

Svenska ITF Förbundet

Riksidrottsförbundet

Svenska Taekwondoförbundet är en del av svensk idrott.

SISU Idrottsutbildarna

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.

Tillsammans för fler i rörelse

Vaccinera klubben

World Taekwondo

International Taekwon-Do Federation

Hitta oss på sociala medier
.
Svenska Taekwondoförbundet Facebook...Svenska Taekwondoförbundet Instagram

Postadress:
Svenska Taekwondoförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996514
E-post: kansli@swetaekwondo....