Hoppa till sidans innehåll

Kallelse till förbundsstämma 12 juni 2022

14 MAJ 2022 20:51
Varmt välkommen till förbundsstämman online söndagen den 12 juni kl 10:00-14:00. Temat för förbundsstämman är att sluta leden och för det ska vi nu tillsammans vända på utvecklingen inom svensk taekwondo.
  • Skapad: 14 MAJ 2022 20:51

Kära medlemsförening, 

Nu vänder vi på utvecklingen inom svensk taekwondo. 

Under två års tid har förbundsstyrelsen tillsammans med många av er arbetat intensivt för att få bort en osund kultur och en antidemokratisk struktur. I det arbetet så har vi ibland lyckats hela vägen och ibland misslyckats helt. Men vi har aldrig tappat kompassriktningen, för vem vi är tillför eller vart vi vill nå och det har alltid handlat om att hålla ihop svensk taekwondo. På sådant sätt att varje gren kan utvecklas var för sig och tillsammans. Nu lägger vi fram konkreta förslag som fokuserar på det. 

Förbundsstämman är medlemmarnas möte. 

Som styrelseordförande eller styrelseledamot så är vårt uppdrag att förvalta medlemmarnas intressen mellan förbundsstämmorna. Det är era beslut som vägleder oss och framförallt bestämmer riktningen för svensk taekwondo de kommande åren. Besluten tas på mötet och vissa kräver 2/3 majoritet. För att det inte ska bli några överraskningar så har vi pratat och lyssnat på er och förhoppningsvis landat rätt i förslagen. Alla kommer inte få allt, men alla kommer få något och det behöver vara mantrat framåt. Det innebär däremot inte att du kan avstå från att delta, i tron om att det ändå kommer bli på ett visst sätt. Besluten tas inte på förhand. Besluten tas på stämman. Och din röst behövs hela vägen till slutsekunderna av sista ronden. 

Temat för årets förbundsstämma är “att sluta leden”. 

Det handlar om att enas om en lägsta nivå som gör att vi kan ställa oss bakom idén om etableringen av Sveriges enskilt största kampidrott som gör att de statliga stöden från Riksidrottsförbundet kommer tillbaka, sponsring från Sveriges Olympiska Kommitté till bland annat våra toppkandidater inför OS i Paris 2024 inleds och vi fortsätter bygga bredd, elit och Taekwondo hela livet. 

Vi har förutsättningarna och det är inte en omöjlighet. 

Väggarna, fönstren och målarfärgen för husbygget finns, det har du skapat med verksamheten i förening. Men vi har inte grunden eller bottenplattan, vilket symboliserar förutsättningar för förbundet och grenförbunden att verka. Det är bland annat det vi ska fatta beslut om så vi kan fokusera på hela husbygget och att det står stadigt för nya generationer framåt.  

För detta krävs att du kommer på förbundsstämman online söndagen den 12 juni kl 10:00-14:00, tar del av förslagen till besluten och bidrar konstruktivt i diskussionen. Tillsammans vänder vi på utvecklingen inom svensk taekwondo.

Klicka här för mer information.

Å styrelsens vägnar, 


Sammi Kaidi
Förbundsordförande

Skribent: Sammi Kaidi
E-post: This is a mailto link

imagedtvsn.png

Svenska Taekwondounionen

Svenska ITF Förbundet

Riksidrottsförbundet

Svenska Taekwondoförbundet är en del av svensk idrott.

SISU Idrottsutbildarna

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.

Tillsammans för fler i rörelse

Vaccinera klubben

World Taekwondo

International Taekwon-Do Federation

Hitta oss på sociala medier
.
Svenska Taekwondoförbundet Facebook...Svenska Taekwondoförbundet Instagram

Postadress:
Svenska Taekwondoförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996514
E-post: kansli@swetaekwondo....